Home » D:News » O agenție din Filipine a folosit imagini din alte țări pentru promovare turistică

O agenție din Filipine a folosit imagini din alte țări pentru promovare turistică

O agenție din Filipine a folosit imagini din alte țări pentru promovare turistică
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 03.07.2023

O agenție de publicitate din Filipine și-a cerut scuze pentru că a folosit imagini din alte țări într-un videoclip de promovare turistică, potrivit BBC.

Campania a folosit imagini cu terase de orez din Indonezia, dune de nisip din Emiratele Arabe Unite și un avion care aterizează în Elveția. Agenția, DDB Filipine, și-a cerut scuze pentru această „nefericită scăpare”.

Secretarul filipinez pentru turism, Christina Garcia Frasco, a declarat că nu au fost folosite fonduri publice pentru realizarea videoclipului.

Ca parte a campaniei „Iubiți Filipine”

Frasco a declarat că Departamentul de Turism a cerut în repetate rânduri confirmarea din partea agenției de publicitate, DDB Philippines, că materialele folosite în videoclip le aparțin și sunt originale.

Ea a spus că în „TOATE aceste ocazii, DDB a asigurat în mod repetat Departamentul de Transport că originalitatea și proprietatea tuturor materialelor sunt în regulă”.

Videoclipul a fost realizat ca parte a campaniei „Iubiți Filipine”, în valoare de 708.298 de lire sterline, care a fost lansată la sfârșitul lunii iunie.

Cum s-a descoperit că erau imagini din alte țări?

Utilizarea videoclipurilor din alte țări a fost descoperită pentru prima dată de o analiză a agenției de știri franceze AFP și de bloggerul filipinez Sass Rogando Sasot.

Frasco a declarat că departamentul se va asigura că DDB Filipine își asumă responsabilitatea pentru videoclip.

DDB Filipine a afirmat în propria declarație că utilizarea de imagini de arhivă în videoclipurile de atmosferă este un lucru standard în industria publicitară, dar și-a cerut scuze pentru utilizarea altor videoclipuri în acest caz.

„Utilizarea de imagini de arhivă străine într-o campanie de promovare a Filipinelor este extrem de nepotrivită și contrazice obiectivele DOT”, a declarat DDB DDB.

Videoclipul a fost eliminat, iar compania a declarat că va ajuta departamentul de turism în ancheta sa.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase