Home » D:News » Statele Unite recomandă cetățenilor să evite călătoriile în China

Statele Unite recomandă cetățenilor să evite călătoriile în China

Statele Unite recomandă cetățenilor să evite călătoriile în China
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05.07.2023

Administraţia SUA le recomandă cetăţenilor americani să reanalizeze planurile de a se deplasa în China, din cauza deciziilor arbitrare ale autorităţilor şi a riscurilor arestărilor abuzive, informează agenţia The Associated Press.

„Agenţiile guvernamentale din Republica Populară China aplică legile locale arbitrar, inclusiv prin emiterea de interdicţii de părăsire a ţării aplicabile cetăţenilor SUA şi cetăţenilor altor ţări, fără proceduri legale corecte şi transparente. Cetăţenii americani care se deplasează sau sunt rezidenţi în China pot fi arestaţi fără a avea acces la servicii consulare sau la informaţii despre presupusele delicte”, avertizează Departamentul de Stat de la Washington.

Potrivit avertismentului emis de Washington, autorităţile chineze „au un cadru larg de a cataloga o serie de documente, date, informaţii statistice şi materiale ca fiind secrete de stat, pentru a aresta şi a acuza cetăţeni străini de presupuse acte de spionaj„.

China a adoptat recent Legea Relaţiilor Externe

Ordinele de rămânere pe teritoriul Chinei sunt emise pentru a forţa suspecţii să participe la investigaţii ale autorităţilor chineze. În luna mai, un cetăţean american în vârstă de 78 de ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă în China sub acuzaţia de spionaj.

Beijingul a adoptat recent Legea Relaţiilor Externe, ce prevede măsuri de retorsiune împotriva celor care afectează interesele chineze. Beijingul a adoptat o Lege privind contraspionajul, în virtutea căreia au fost efectuate o serie de raiduri la sedii de companii. De asemenea, au fost adoptate prevederi legale pentru sancţionarea criticilor străini.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase