Home » D:News » O grupare teroristă asemănătoare Statului Islamic ar fi fost formată în Germania

O grupare teroristă asemănătoare Statului Islamic ar fi fost formată în Germania

O grupare teroristă asemănătoare Statului Islamic ar fi fost formată în Germania
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 08.07.2023

Șapte persoane au fost reținute în Germania, fiind suspectate că au format o grupare teroristă asemănătoare organizației Statul Islamic (SI), potrivit Reuters.

Poliția germană a reținut șapte persoane suspectate că au fondat o organizație teroristă cu scopul de a comite atacuri de mare amploare similare cu cele ale organizației Statul Islamic, au anunțat procurorii.

Cetățenii turkmeni, tadjici și kârgâzi arestați în landul Renania de Nord-Westfalia se cunoșteau de mult timp și au intrat în Germania venind din Ucraina după începerea războiului, au adăugat procurorii.

Asiaticii au format o organizație teroristă în iunie 2022

Asiaticii au format o organizație teroristă în iunie 2022. Ei au luat în considerare ținte din Germania și au încercat să procure arme. Totuși, în momentul arestării nu aveau planuri concrete pentru un atac, au stabilit anchetatorii. De asemenea, suspecții strângeau bani pentru organizația Statul Islamic.

Autoritățile olandeze au arestat joi alți doi suspecți care au legătură cu gruparea, un bărbat din Tadjikistan și soția sa kârgâză, care locuiau în Olanda din 2022. Bărbatul este suspectat că face parte din organizația Statul Islamic și că a primit ordinul de a pune la cale un atac, au precizat procurorii olandezi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase