Home » D:News » Cea mai tânără adeptă a lui Charles Manson va fi eliberată din închisoare

Cea mai tânără adeptă a lui Charles Manson va fi eliberată din închisoare

Cea mai tânără adeptă a lui Charles Manson va fi eliberată din închisoare
Leslie Van Houten în 1971. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 11.07.2023

O fostă membră a cultului fondat de Charles Manson va fi eliberată din închisoare după 50 de ani. Asta după ce guvernatorul californian a anunțat că nu se va mai opune va eliberării condiționate.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a anunțat că va renunța la procedurile care împiedicau eliberarea condiționată a unuia dintre adepții lui Charles Manson. Anunțul deschide calea pentru ca Leslie Van Houten să iasă din închisoare după mai bine de 50 de ani.

În luna mai, o curte de apel din California a stabilit că Van Houten, în vârstă de 73 de ani, are dreptul să fie eliberată condiționat deși femeia fusese condamnată la închisoare pe viață. Guvernatorul ar fi putut face apel la Curtea Supremă din California.

Cea mai tânără dintre adepții lui Manson

„Guvernatorul este dezamăgit de decizia Curții de Apel de a o elibera pe doamna Van Houten, dar nu va continua acțiunea, deoarece este puțin probabil ca eforturile de a face apel în continuare să aibă succes”, a declarat Erin Mellon, directorul de comunicare al guvernatorului, potrivit Reuters.

Avocatul lui Van Houten, Nancy Tetreault, a spus că femeia va fi eliberată condiționat în câteva săptămâni, potrivit NBC News.

Van Houten avea 19 ani atuncu când au fost comise crimele, ceea ce o face cea mai tânără dintre adepții lui Manson. Din 2016, Comisia de eliberare condiționată a recomandat eliberarea ei de cinci ori, dar solicitarea a fost refuzată de guvernatorii în funcție.

Charles Manson și-a îndrumat adepții să ucidă șapte persoane

Manson a murit în închisoare în 2017, la vârsta de 83 de ani. El este considerat unul dintre cei mai cunoscuți criminali ai secolului XX, crimele sale terorizând zona Los Angeles în vara anului 1969.

Manson și-a îndrumat adepții, în mare parte tineri și de sex feminin, să ucidă șapte persoane, inclusiv pe actrița Sharon Tate. Van Houten a fost condamnată pentru că i-a înjunghiat mortal pe Leno LaBianca, proprietarul unei băcănii, și pe soția acestuia, Rosemary, în casa lor din Los Angeles, la 10 august 1969. Cuvintele „Moarte porcilor” au fost găsite mâzgălite cu sângele victimelor pe pereți și pe frigider.

În noaptea precedentă, membri ai cultului lui Manson au pătruns în casa pe care actrița Tate o împărțea cu soțul ei, cineastul Roman Polanski. Bărbatul nu se afla acasă fiind plecat în Europa. Tate, care avea 26 de ani și era însărcinată în opt luni, a fost ucisă împreună cu patru prieteni.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase