Home » D:News » A nins pentru prima dată în ultimii 11 ani în cel mai mare oraș din Africa de Sud

A nins pentru prima dată în ultimii 11 ani în cel mai mare oraș din Africa de Sud

A nins pentru prima dată în ultimii 11 ani în cel mai mare oraș din Africa de Sud
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.07.2023

Locuitorii din Johannesburg, cel mai mare oraș din Africa de Sud, s-au bucurat de o zi rară de ninsoare după o pauză de 11 ani.

Locuitorii celui mai mare oraș din Africa de Sud, Johannesburg, au fost uimiți luni de prima ninsoare din ultimii 11 ani, iar unii copii au văzut zăpada pentru prima dată.

În timp în unele părți ale Africii de Sud ninge regulat în lunile de iarnă, în Johannesburg a nins ultima dată în august 2012.

„La 11 ani distanță, este emoționant că avem zăpadă”

După ce și-a făcut o fotografie în Piața Nelson Mandela, Jennifer Banda a declarat pentru agenția de presă Reuters că a fost însărcinată ultima dată când a nins.

„La 11 ani distanță, este emoționant că avem zăpadă„, a spus ea.

Pe rețelele de socializare, locuitorii din Johannesburg au descris zăpada ca fiind „magie pură” și „minune la început de săptămână”.

Jennifer Fitchett, profesor de geografie fizică la Universitatea din Witwatersrand, a declarat pentru Times că este puțin probabil ca zăpada să dureze și că a fost cauzată de o creștere a umidității, de temperaturile scăzute și de un vânt rece.

Ultima dată a nins în 2012

Ultima dată a nins în 2012 și înainte de aceasta în 2007, a spus ea.

În Johannesburg ninge în medie o dată la cinci ani, iar ninsori mai abundente ca cea de luni se produc o dată la 10-20 de ani, a declarat profesorul de climatologie de la Universitatea din Witwatersrand, Francois Engelbrecht, pentru Daily Maverick.

Meteorologul Wayne Venter, de la South African Weather Service, a declarat pentru Daily Maverick că aceste condiții nu au fost excepționale și nu se poate spune că se datorează schimbărilor climatice.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase