Home » D:News » Vânzările din cea mai mare piață auto din lume au scăzut

Vânzările din cea mai mare piață auto din lume au scăzut

Vânzările din cea mai mare piață auto din lume au scăzut
Foto: @Michael Marais/Unsplash
Publicat: 12.07.2023

Vânzările de automobile din China au scăzut cu 2,9% în iunie, potrivit datelor Asociației chineze a autoturismelor (CPCA), publicate luni și preluate de Reuters.

Specialiștii susțin că vânzările de autoturisme în China au scăzut în iunie deoarece redresarea economică i-a determinat pe consumatori să fie mai precauți în privința cheltuielilor importante.

Statistica arată că vânzările de autoturisme în luna iunie au totalizat 1,91 milioane de unități, în scădere cu 2,9% față de anul trecut. Cu toate acestea, vânzările au crescut cu 2,5% în prima jumătate a anului, până la 9,65 milioane de unități.

Vânzările de vehicule electrice au crescut

Între timp, vânzările de vehicule cu energie nouă (NEV), inclusiv mașini electrice cu baterii pure și hibride plug-in, au crescut cu peste 25% în iunie și au reprezentat aproximativ 35% din totalul vânzărilor de mașini. Vânzările de NEV-uri au crescut cu peste 37%, ajungând la 3,09 milioane de unități în primele șase luni.

Atât Tesla, cât și rivalul BYD au înregistrat livrări record ale vehiculelor lor fabricate în China în al doilea trimestru.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase