Home » D:News » Câți americani au participat la cel mai mare festival românesc din SUA?

Câți americani au participat la cel mai mare festival românesc din SUA?

Câți americani au participat la cel mai mare festival românesc din SUA?
Sursa foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii
Publicat: 13.07.2023

Ambasada României în Statele Unite ale Americii anunță că aproape 10.000 de americani au participat la cel mai mare festival românesc din SUA – Romanian Weekend at The Wharf, care a avut loc pe promenada The Wharf din Washington, DC.

„Aproape 10.000 de americani au participat la cel mai mare festival românesc din Statele Unite. Timp de trei zile, 7-9 iulie 2023, pe încântătoarea promenadă The Wharf din Washington, DC, a avut loc a doua ediție a festivalului Weekend at The Wharf. Publicul american și româno-american s-a bucurat de muzică și dansuri folclorice susținute de Ansamblul Folcloric Național Transilvania din Maramureș; concerte de etno-jazz cu Four Corners și folclor românesc reinterpretat cu Ana Everling & Taraf de Chicago; recital de folclor cu Andreea Rebăltescu; dansuri populare românești cu Ansamblul Folcloric Carpathia din capitala americană; lecturi performative cu Cristina Bejan și Adela Sinclair (Bucharest Inside the Beltway); demonstrații de olărit și sculptură tradițională în lemn cu meșterii Vasile Chira și Ioan Bârsan. De asemenea, audiența s-a bucurat de o expoziție de costume populare tradiționale, degustări de vinuri românești și produse românești”, potrivit Ambasadei României în SUA.

Weekendul românesc pe malul Potomacului

Weekendul românesc pe malul Potomacului a fost organizat de Ambasada României în Statele Unite și Institutul Cultural Român din New York, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.

„Romanian Weekend at The Wharf face parte dintr-un program mai amplu de diplomație publică al Ambasadei României la Washington organizat timp de o săptămână pentru a celebra Parteneriatul Strategic dintre România și SUA, lansat la 11 iulie 1997, cu ocazia vizitei președintelui american Bill Clinton la București”, potrivit comunicatului de presă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase