Home » D:News » Un adolescent și-a scrijelit numele pe o comoară națională a Japoniei

Un adolescent și-a scrijelit numele pe o comoară națională a Japoniei

Un adolescent și-a scrijelit numele pe o comoară națională a Japoniei
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.07.2023

Un adolescent din Canada și-a scrijelit numele pe stâlpul de lemn al unui templu japonez din secolul al VIII-lea, aflat în patrimoniul UNESCO.

Un oficial local a declarat că un turist japonez a încercat să intervină atunci când l-a văzut pe adolescent scrijelindu-și numele pe stâlpul templului antic, înainte de a alerta echipele de securitate, potrivit Sky News.

Ulterior, polițiștii au anunțat că incidentul a avut loc în templul Toshodaiji Kondo din orașul Nara, considerat o comoară națională a Japoniei.

„Pe stâlpii din lateral, băiatul a sculptat cu unghia numele Julian”

„Pe stâlpii din lateral, băiatul a sculptat cu unghia numele Julian pe un stâlp de lemn aflat la aproximativ 170 cm deasupra solului”, au declarat polițiștii pentru BBC.

Tânărul de 17 ani a fost interogat fiind suspectat că a încălcat legea de protecție a proprietăților culturale din Japonia.

Templul a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1998

Templul budist Toshodaiji Kondo a fost construit în secolul al VIII-lea și a fost desemnat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1998. Acesta face parte din cele opt monumente din comunitate cunoscute sub numele de Monumentele istorice ale orașului antic Nara.

Un incident asemănător s-a produs luna trecută la Roma, unde un turist și-a scrijelit numele pe zidul Colosseumului cu ajutorul unei chei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase