Home » D:News » Nemții au început deja pregătirile pentru celebrul Oktoberfest din Munchen

Nemții au început deja pregătirile pentru celebrul Oktoberfest din Munchen

Nemții au început deja pregătirile pentru celebrul Oktoberfest din Munchen
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.07.2023

Încep pregătirile pentru celebrul Oktoberfest din Munchen, cu două luni înainte de startul oficial al evenimentului.

Parcul Theresienwiese din capitala bavareză, care găzduiește festivalul anual, va deveni un șantier de construcții. Din motive de siguranță, este interzisă intrarea pe șantier, notează dpa.

Șeful Oktoberfest, Clemens Baumgärtner, a planificat să fie prezent luni la locul festivalului pentru începerea lucrărilor de construcție. Seara, gazdele Oktoberfest, cunoscute local sub numele de Wiesn, intenționează să prezinte halba de bere oficială din acest an.

Festivalul durează 18 zile, între 16 septembrie și 3 octombrie

Festivalul durează 18 zile, între 16 septembrie și 3 octombrie, cu două zile mai mult decât de obicei. În mod normal, festivalul se încheie în prima duminică din octombrie, dar, deoarece sărbătoarea publică din 3 octombrie pentru Ziua Unității Naționale cade în marțea următoare, weekendul a fost prelungit.

Baumgärtner se așteaptă la un „Wiesn XXL”, deoarece va fi „fără COVID-19”.

Prețurile de la Oktoberfest, așteptate cu emoție

Prețurile berii și ale celorlalte băuturi de la Oktoberfest din Munchen sunt așteptate cu emoție în fiecare an: o halbă tradițională de 1 litru costă între 12,60 și 14,90 euro în acest an, anunță organizatorii.

Potrivit municipalității, oaspeții vor trebui să plătească în medie cu 6,12% mai mult pentru un litru de bere decât anul trecut.

Prețul mediu pentru un litru de apă în corturi este de 10,04 euro, față de 9,67 euro anul trecut.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase