Home » D:News » O scurgere la o fabrică de bere din Japonia a înroșit apa mării

O scurgere la o fabrică de bere din Japonia a înroșit apa mării

Publicat: 30.06.2023

Vizitatorii unei plaje din sud-vestul Japoniei au fost șocați atunci când au descoperit că apa mării a devenit roșie după apariția unei scurgeri la o fabrică locală de bere.

Fotografiile și videoclipurile distribuite online au arătat cum apa mării a devenit roșie în ziua de marți, 17 iunie, și cum curgea prin râurile și zonele portuare ale orașului Nago, de pe insula Okinawa, o destinație mai cunoscută pentru apele de culoarea smaraldului și plajele nisipoase.

Dar o fabrică locală de bere i-a îndemnat pe oameni să nu-și facă griji, spunând că a existat o scurgere la una dintre instalațiile sale și că apa nu prezintă niciun pericol pentru oameni sau pentru viețile marine.

Apa mării a devenit roșie după o scurgere de la o fabrică de bere

„Credem că a fost cauzată de scurgerea de propilenglicol, un aditiv alimentar enumerat în reglementările de aplicare a Legii privind Igienizarea Alimentelor, conținut în apa folosită pentru răcirea fabricii noastre. Credem că apa de răcire s-a scurs într-un râu printr-un jgheab, făcând ca marea să devină roșie”, a declarat Orion Breweries.

Compania a adăugat că scurgerea a fost „astupată” până la ora 09:30 (ora locală) în aceeași zi, deși un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă japoneze a declarat pentru CNN că apa de mare din apropierea fabricii de bere era încă roșie miercuri (28 iunie) dimineață.

Culoarea roșie ar fi cauzată de propilenglicol

Propilenglicolul este utilizat în mod obișnuit în industriile alimentară, cosmetică și farmaceutică. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) îl clasifică drept „recunoscut în general ca sigur” pentru utilizarea în alimente.

Orion Breweries a prezentat scuze pentru că a provocat „neplăceri și îngrijorări enorme”, spunând că a început o investigație și cooperează cu autoritățile pentru a lua „contramăsuri”.

Pentru ce este cunoscută Okinawa?

Aflată la aproximativ 640 de kilometri sud-vest de Japonia continentală, Okinawa este a cincea insulă ca mărime a Japoniei și a fost o locație strategică pentru forțele armate americane începând cu Bătălia de la Okinawa din 1945 din Al Doilea Război Mondial.

Insula este astăzi o destinație turistică populară pentru călătorii internaționali.

Știrile despre apa roșie i-au amuzat pe unii utilizatori ai rețelelor sociale, dar i-au făcut pe alții să se întrebe dacă apa este sigură.

Un internaut a scris pe Twitter că mulțimi de oameni s-au adunat pentru a vedea marea roșie. „Ce este asta? Oceanul nostru este în regulă? Apa de mare este atât de roșie”, a scris internautul.

Vă recomandăm să citiți și:

„Fermierul cu doișpe clase” care a demascat una dintre cele mai mari conspirații din istorie

Buletinele de știri ajung pe WhatsApp. Noua funcție, prezentată în avanpremieră

Atac fără precedent al balenelor în Strâmtoarea Gibraltar. Un velier aproape că s-a scufundat

Cea mai fierbinte primăvară înregistrată vreodată în Spania

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase