Home » D:News » Mașini din Țiriac Collection – Ep. 8: Ghia L 6.4, automobilul creat special pentru Dean Martin

Mașini din Țiriac Collection – Ep. 8: Ghia L 6.4, automobilul creat special pentru Dean Martin

Publicat: 17.07.2023

DESCOPERĂ.ro, în colaborare cu echipa ProMotor, prezintă episodul 8 din seria „Mașini din Țiriac Collection”. De data aceasta, „vedeta” este Ghia L 6.4, un automobil de lux exclusivist și rapid produs de carosierul italian Ghia.

Doar 26 de unități au fost produse între 1961-1963, iar exemplarul din galeria Țiriac Collection are o placă pe care este menționat că a fost construit special pentru cântărețul și actorul american Dean Martin.

Mai puțin cunoscut pe piața din România, Ghia este un carosier italian fondat la Torino în 1916. Inițial, italienii au colaborat cu producători precum Alfa Romeo, Fiat și Lancia, însă la sfârșitul anilor ’50 au lansat Dual-Ghia, un coupe și convertible cu două uși realizat în cooperare cu Dual-Motors Corporation.

Modelul a avut imediat succes, iar Gene Casaroll, proprietarul Dual-Ghia, a decis să permită numai unei clientele selecte să cumpere un exemplar. Fiecare cerere a trecut prin biroul său și a fost acceptată sau respinsă sumar pe baza unor criterii subiective, inclusiv geografice sau sociale.

Citește continuarea pe ProMotor!

De exemplu, Casaroll a acceptat cereri din partea lui Frank Sinatra, Eddie Fisher sau Peter Lawford, însă Sammy Davis Jr. sau Dean Martin nu au reușit să obțină inițial acordul său.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Mașini din Țiriac Collection – Ep. 7: Rolls-Royce Phantom IV

Mașini din Țiriac Collection – Ep. 6: Cadillac Eldorado

Mașini din Țiriac Collection – Ep. 5: Mercedes-Benz 220 S

Mașini din Țiriac Collection – Ep. 4: Mercedes-Benz 540 K, mașina pentru cunoscători

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase