Home » D:News » Un taifun a devastat Filipine, iar acum se îndreaptă către Taiwan și China

Un taifun a devastat Filipine, iar acum se îndreaptă către Taiwan și China

Un taifun a devastat Filipine, iar acum se îndreaptă către Taiwan și China
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 27.07.2023

Taifunul Doksuri a făcut prăpăd în mai multe regiuni din Filipine și amenință Taiwan și China, potrivit Reuters.

Cel puțin o persoană a fost ucisă în timp ce taifunul Doksuri a lovit miercuri nordul statului Filipine cu vânturi și ploi puternice, provocând revărsarea râurilor și lăsând mii de oameni fără curent electric.

Locuitorii din comunitățile de coastă fuseseră evacuați înaintea furtunii, care a adus vânturi de până la 175 de kilometri pe oră și care se așteaptă să își mențină forța în timp ce își continuă cursul spre Taiwan și China în cursul acestei săptămâni.

Autoritățile din Taiwan au emis avertizări

Peste 4.000 de pasageri au rămas blocați în diferite porturi din țară după ce călătoriile pe mare au fost suspendate, a declarat paza de coastă filipineză.

Autoritățile din Taiwan au emis avertizări pentru mai multe comunități din sudul insulei. Un centru de intervenție de urgență a fost înființat de guvernul central, iar aproape 50 de zboruri interne și patru zboruri internaționale, precum și numeroase linii de feribot, au fost anulate.

Serviciile feroviare între estul și sudul Taiwanului vor fi suspendate începând de miercuri seara. Peste 300 de persoane au fost evacuate în sudul și estul Taiwanului, ca măsură de precauție.

China a îndemnat populația să se aprovizioneze cu alimente

În China, Centrul Național de Meteorologie a ridicat alerta privind taifunul de la portocaliu la roșu, aceasta fiind cea mai înaltă avertizare din cadrul sistemului cu coduri de culori.

Se așteaptă ca Doksuri să se deplaseze spre nord-vest cu o viteză de 10-15 km/h și să intre în partea de nord-est a Mării Chinei de Sud începând de miercuri seară până joi dimineață, a estimat Administrația Centrală de Meteorologie din China.

Taifunul va trece joi pe lângă sudul Taiwanului și va ajunge pe coastele provinciilor Fujian și Guangdong vineri dimineață, au prezis meteorologii chinezi.

China și-a ridicat nivelul de intervenție în caz de urgență de la nivelul III la nivelul II, iar Administrația Centrală de Meteorologie a îndemnat populația să se aprovizioneze cu alimente, produse de primă necesitate și lumânări, ca măsură de precauție.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase