Home » D:News » O nouă tendință periculoasă pe TikTok, inspirată de filmul „Barbie”

O nouă tendință periculoasă pe TikTok, inspirată de filmul „Barbie”

O nouă tendință periculoasă pe TikTok, inspirată de filmul „Barbie”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.07.2023

Un nou trend periculos a apărut pe TikTok. Oamenii încearcă să imite arcuirea picioarelor lui Barbie. Tendința, numită barbiefootchallenge, a stârnit îngrijorarea medicilor, care avertizează că poate provoca leziuni grave ale gleznelor și picioarelor.

Pentru a participa la provocare, oamenii trebuie să stea în vârful degetelor și să imite arcuirea picioarelor lui Barbie.

Numeroase videoclipuri cu barbiefootchallenge au fost vizualizate de peste un milion de ori pe TikTok. Cele mai multe dintre videoclipuri sunt reproduceri cadru cu cadru ale scenei de deschidere din trailerul filmului. Scena o înfățișează pe vedeta din „Barbie”, Margot Robbie, care își scoate pantofii cu tocuri înalte, însă păstrează și după aceea piciorul perfect arcuit, scrie Insider.

Poate duce la probleme medicale

Unii au postat videoclipuri pe TikTok în care reușesc să facă acest lucru, dar medicii avertizează că provocarea pune o presiune mare asupra gleznelor și picioarelor, ceea ce poate duce la probleme medicale.

„Dacă doriți să încercați această provocare, vă rugăm să o faceți cu moderație și să vă ascultați corpul”, spune Sari Priesand, medic la Universitatea din Michigan.

„Lăsați picioarele de Barbie pentru Barbie”, a mai spus Priesand.

TikTok a fost dat în judecată

Aceasta nu este prima dată când o tendință periculoasă câștigă teren pe TikTok. În 2021, medicii i-au avertizat pe oameni să nu se implice în provocarea „urcării pe lăzile de lapte”, care a devenit virală pe Facebook și TikTok. Mulţi tiktokeri au căzut însă în încercarea de a urca toate treptele din lăzi.

Iar în iulie 2022, TikTok a fost dat în judecată după ce două fete au murit în urma unei provocări numită „blackout”, care încuraja utilizatorii să se sufoce până când leșinau.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase