Home » D:News » Norvegia și Finlanda se confruntă cu mai multe focare de gripă aviară ca niciodată

Norvegia și Finlanda se confruntă cu mai multe focare de gripă aviară ca niciodată

Norvegia și Finlanda se confruntă cu mai multe focare de gripă aviară ca niciodată
Foto: Shutterstock
Publicat: 30.07.2023

Autoritățile din Norvegia și Finlanda anunță că se confruntă cu un număr record de focare de gripă aviară.

Norvegia și Finlanda se confruntă în acest an cu numeroase focare de gripă aviară. Mii de păsări sălbatice au murit, păsările domestice sunt în pericol și în unele zone călătoriile au fost restricționate, au declarat oficialii, potrivit Reuters.

Oficialii din orașul arctic Vadso, parte a comitatului Finnmark din Norvegia, au declarat că au colectat peste 10.000 de păsări moarte. Autoritatea norvegiană pentru siguranța alimentară a impus joi o interdicție de călătorie care acoperă trei rezervații naturale.

„Focarele pe care le vedem în acest an sunt mai mari decât în trecut”

„Focarele pe care le vedem în diferite locuri din Finnmark în acest an sunt mult mai mari decât am văzut în trecut în Norvegia”, a declarat Ole-Herman Tronerud, șeful veterinar al Autorității norvegiene pentru siguranța alimentară.

Autoritățile din Finlanda, țara vecină, au anunțat că păsările sălbatice au fost puternic afectate și că tulpina H5N1 a fost găsită în 20 de ferme.

Gripa aviară a circulat în Europa în ultimii ani

„Agentul patogen a fost confirmat ca fiind o variantă care circulă în special în rândul pescărușilor”, a precizat miercuri, într-un comunicat, Ministerul finlandez al Sănătății.

Gripa aviară a circulat în Europa în ultimii ani. În mai și iunie, milioane de păsări au fost sacrificate în fermele franceze, ceea ce a afectat aprovizionarea cu carne și ouă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase