Home » D:News » Ultima modă printre antivacciniști. „Este curioasă, amuzantă, inteligentă, nevaccinată”

Ultima modă printre antivacciniști. „Este curioasă, amuzantă, inteligentă, nevaccinată”

Ultima modă printre antivacciniști. „Este curioasă, amuzantă, inteligentă, nevaccinată”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 02.08.2023

Pandemia COVID-19 a transformat respingerea vaccinurilor dintr-o decizie personală de sănătate în modul în care „oamenii își exprimă brandul personal”, iar acum există și grupuri de întâlniri pentru antivacciniști. Tendința de alegere a partenerilor nevaccinați câștigă popularitate.

Într-un grup privat de întâlniri de pe Facebook, Renee apare în fața unor persoane singure care gândesc la fel ca ea, ca o dansatoare în formă, aventuroasă, care la 35 de ani emană „vibrații de copil”. Totuși, principala ei atracție este faptul că nu s-a vaccinat.

Pandemia s-a diminuat, dar aplicațiile de dating, site-urile și grupurile de socializare încă mai oferă posibilitatea de a uni persoanele singure care se declară împotriva vaccinurilor și care încă mai cred că vaccinurile anti-coronavirus modifică ADN-ul sau duc la infertilitate.

Grupuri de „burlaci nevaccinați” au apărut pe Facebook

Această tendință subliniază modul în care sentimentul anti-vaccin a devenit o identitate înrădăcinată pentru mulți dintre cei care rezistă cu bună știință sau ignoră afirmațiile științifice potrivit cărora vaccinările au salvat zeci de milioane de vieți la nivel mondial atunci când pandemia făcea ravagii.

Statutul de vaccinare al unui potențial partener determină compatibilitatea nu doar pentru Renee, ci și pentru mulți dintre cei care postează în grupurile de „burlaci nevaccinați” care au apărut pe Facebook.

Într-un grup închis, în care a pătruns AFP, mulți au enumerat „fără vaccin” ca fiind principalul criteriu de întâlnire.

„Este din ce în ce mai puțin despre știință”

Un meme popular în grup descria partenera ideală: „Este curioasă, amuzantă, inteligentă, nevaccinată”.

Aceasta demonstrează modul în care pandemia a transformat respingerea vaccinurilor dintr-o decizie personală de sănătate în modul în care „oamenii își exprimă brandul personal”, a declarat Timothy Caulfield, profesor la Universitatea Alberta din Canada.

„Este din ce în ce mai puțin despre știință și din ce în ce mai mult despre valorile pe care le semnalează faptul de a fi antivacciniști”, a declarat Caulfield pentru AFP.

Să apară statutul de vaccinare pe profiluri?

Potrivit unui sondaj realizat în 2022 de Pew Research Center, aproximativ jumătate dintre adulții americani care au folosit un site sau o aplicație de întâlniri au declarat că este important să apară statutul de vaccinare pe profiluri.

Unele comentarii dintr-un grup de persoane singure se referă la cei vaccinați ca fiind persoane care poartă „arme biologice”, o referire la afirmația demitizată potrivit căreia cei vaccinați răspândesc variante de „super tulpini”.

Mai mult, o companie cu sediul în Florida vinde un supliment de detoxifiere despre care pretinde că neutralizează efectele nocive ale vaccinurilor anti-coronavirus, pentru a obține din nou „acel sentiment de dinainte de COVID-19″. Dar experții și autoritățile de sănătate publică au declarat pentru AFP că nu există nicio dovadă că suplimentul de aproape 65 de dolari face acest lucru.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase