Home » D:News » Un oraș a fost inundat pentru a salva Beijingul

Un oraș a fost inundat pentru a salva Beijingul

Un oraș a fost inundat pentru a salva Beijingul
Foto: Profimedia
Publicat: 05.08.2023

Un oraș din China a fost inundat după ce autoritățile au decis să devieze apele învolburate care se îndreptau către capitala Beijing. Decizia a stârnit numeroase controverse.

Orașul Zhuozhou, din provincia Hebei, a fost acoperit de ape după ce oficialii au luat decizia de a proteja Beijing prin devierea torentelor. Orașul nu mai are electricitate și apă potabilă, iar deplasarea se face cu bărcile. Numeroase echipaje de intervenție au sosit în zonă, iar locuitorii susțin că au fost surprinși de ape.

„Nu ne așteptam să fie atât de rău. Nu ne așteptam să fie atât de multă apă și, în timp ce așteptam, aceasta creștea din ce în ce mai mult. Am fost foarte speriați”, a spus o localnică, potrivit BBC.

Ce oraș a avut de suferit pentru a salva Beijingul?

De aemenea, unii locuitori au criticat decizia autorităților care a dus la inundarea orașului. Furia a crescut după ce secretarul de partid din Hebei, Ni Yuefeng, a declarat că provincia sa va acționa ca un „șanț” pentru a proteja Beijingul. Oamenii s-au descărcat pe rețelele de socializare.

„Este secretarul de partid al provinciei Hebei sau al Beijingului? Sunt confuz”, a scris o persoană.

„Celor de la putere le pasă doar de superiorii lor. Felicitări! Va fi promovat. Dar cei 70 de milioane de locuitori ascultători din Hebei vor fi sacrificați„, este un alt comentariu.

Controversa a ajuns și în rândul cercetătorilor. Unii au susținut decizia autorităților, alții au criticat-o. În provincia Hebei, peste un milion de persoane au fost mutate în timpul inundațiilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase