Home » D:News » Țările baltice renunță la electricitatea din Rusia. Cine le va alimenta?

Țările baltice renunță la electricitatea din Rusia. Cine le va alimenta?

Țările baltice renunță la electricitatea din Rusia. Cine le va alimenta?
Foto: Shutterstock
Publicat: 06.08.2023

Lituania, Letonia şi Estonia, state membre ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene, au anunţat, joi, intenţiile de a se deconecta de la reţeaua de electricitate controlată de Rusia şi de a se racorda la sistemul energetic al UE începând din februarie 2025.

„Faptul că ţările baltice continuă să facă parte din sistemul de aprovizionare cu electricitate BRELL, administrat de Rusia, constituie o ameninţare privind securitatea energetică”, au afirmat premierii celor trei state, potrivit Declaraţiei semnate joi seară.

Lituania, Letonia şi Estonia se vor racorda la sistemul de electricitate al Uniunii Europene prin intermediul Poloniei, potrivit cotidianului Le Monde.

Țările baltice renunță la electricitatea rusească

„Chiar dacă credem că sistemele de electricitate ale ţărilor baltice sunt pregătite să fie sincronizate înainte de luna februarie din 2025, este important să acţionăm împreună pentru a îndeplini proiectele rămase”, a declarat premierul Lituaniei, Ingrida Simonyte.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase