Home » D:News » O boală misterioasă a dus la închiderea unei cabane. Câți oameni au fost afectați?

O boală misterioasă a dus la închiderea unei cabane. Câți oameni au fost afectați?

O boală misterioasă a dus la închiderea unei cabane. Câți oameni au fost afectați?
Foto: Shutterstock
Publicat: 08.08.2023

O cabană populară de pe cel mai înalt vârf al Suediei a fost nevoită să se închidă temporar după ce o boală de stomac s-a răspândit rapid printre excursioniști.

Stațiunea montană STF Kebnekaise, care se află la poalele masivului Kebnekaise de 2.096 m, a pus în carantină mai mulți oaspeți care s-au îmbolnăvit în ultimele zile, dar a decis să ia o măsură mai drastică după ce boala a fost detectată și la excursioniștii care campau în zonă.

Toți oaspeții, cu excepția a doi, care erau prea bolnavi pentru a călători duminică, au părăsit stațiunea, care are 220 de paturi, un restaurant și un magazin.

Natura exactă a bolii nu a fost încă determinată.

O boală misterioasă a dus la închiderea unei cabane din Suedia

„Nu știm cum a început, dar cumva cineva din stațiunea montană a contractat o boală de stomac și s-a răspândit”, a declarat Maria Persson, manager operațional la stațiunea montană STF Kebnekaise, pentru The Guardian.

Excursioniștii care se aflau în camping au fost, de asemenea, evacuați de pe munte.

Pentru a încerca să oprească răspândirea microbului, asociația turistică suedeză i-a sfătuit pe excursioniști să respecte practicile corecte pentru a merge la baie, inclusiv să se îndepărteze la 100 de metri de traseu, case, cabane și cursuri de apă pentru a-şi face nevoile într-o groapă săpată chiar de ei, pe care apoi să o şi acopere.

Stațiunea montană STF Kebnekaise, unde oaspeții își fac singuri patul și își curăță singuri camera, a fost complet rezervată aproape în fiecare noapte în acest sezon înainte de a fi afectată de virus.

Zona va fi complet igienizată și se așteaptă să se redeschidă joi.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase