Home » D:News » O femeie din Australia și-ar fi ucis socrii cu ciuperci. De ce a recurs la acest gest?

O femeie din Australia și-ar fi ucis socrii cu ciuperci. De ce a recurs la acest gest?

O femeie din Australia și-ar fi ucis socrii cu ciuperci. De ce a recurs la acest gest?
Foto: Shutterstock
Publicat: 10.08.2023

O femeie din Australia care a servit ciuperci otrăvitoare pentru patru membri ai familiei – foștii socri, sora și soțul acesteia – neagă că ar fi făcut ceva greșit. Polițiștii investighează acest caz, după ce trei dintre oameni au murit și altul se zbate să trăiască.

Erin Patterson a fost singura care nu s-a îmbolnăvit după ce a servit prânzul pentru patru membri ai familiei. Trei dintre ei au murit, iar al patrulea se luptă să trăiască, la spital, potrivit Sky News.

Detectivii de la Omucideri o investighează ca suspect în acest caz pe femeie, dat fiind faptul că a fost singura care nu s-a îmbolnăvit după mâncarea consumată în casa ei din Leongatha, în Victoria, sud-estul Australiei, sâmbătă, 29 iulie.

De ce și-ar fi ucis socrii cu ciuperci această femeie?

Foștii ei socri, Don și Gail Patterson, ambii în vârstă de 70 de ani, s-au numărat printre cei care au mâncat mâncarea care conținea ciupercile otrăvitoare. Sora lui Gail Patterson, Heather Wilkinson, în vârstă de 66 de ani, și soțul ei, reverendul Ian Wilkinson, în vârstă de 68 de ani, se aflau, de asemenea, la masă.

Toți patru s-au simțit rău în acea seară. Gail Patterson și sora sa, Heather Wilkinson, au murit după aproape o săptămână, pe 4 august. Don Patterson a murit a doua zi.

Reverendul Wilkinson, pastor la Biserica Baptistă Korumburra, încă se luptă pentru viața sa în spital.

Cei doi copii ai lui Erin Patterson au fost, de asemenea, la prânz, dar au primit o masă care nu conținea ciupercile toxice.

Se pare că aceștia au fost luați în grija statului ca „măsură de precauție”.

Posibile motive

Poliția a deschis o anchetă pentru omucidere, iar Erin Patterson este suspectă.

Se pare că femeia de 48 de ani este separată de soțul ei – fiul lui Gail și Don Patterson – dar despărțirea lor a fost descrisă ca fiind „amiabilă”.

Se bănuiește că cele patru persoane au fost servite cu ciuperci cunoscute sub numele de „death caps” – care sunt responsabile pentru 90% din toate decesele legate de ciupercile toxice.

Vorbind în fața casei sale luni, Gail Patterson a izbucnit în lacrimi din cauza pierderii „unora dintre cei mai buni oameni pe care i-am cunoscut vreodată”.

„Pierderea comunității și a familiilor și a propriilor mei copii care și-au pierdut bunica… Pur și simplu nu pot înțelege ce s-a întâmplat”, a spus ea.

„Îmi pare atât de rău că și-au pierdut viața. Pur și simplu nu-mi vine să cred”.

Ce spune poliția?

Patterson nu a răspuns la întrebările reporterilor despre masa pe care a gătit-o. Ea a negat orice abatere atunci când i s-a reamintit că este suspectă în cadrul investigațiilor.

„Nu am făcut nimic, îi iubesc și sunt devastată că au murit”, a spus ea.

Poliția a declarat că faptul că investigarea deceselor nu înseamnă că acestea nu s-ar fi putut produce accidental.

Inspectorul detectiv Dean Thomas a declarat: „Nu am cunoștință de o investigație în care să fi avut trei persoane care să moară în urma unei aparente intoxicații alimentare, fie că este vorba de o ciupercă sau altceva – așa că da, este destul de unic. (Doamna Patterson) nu a prezentat niciun simptom. Deci, din nou, acest lucru face parte din investigația noastră, indiferent dacă a mâncat sau nu ciuperci sau orice altceva care ar fi putut fi mâncat în acea zi anume”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase