Home » D:News » Taifunul Khanun a lovit și Rusia. Zeci de localități, izolate

Taifunul Khanun a lovit și Rusia. Zeci de localități, izolate

Taifunul Khanun a lovit și Rusia. Zeci de localități, izolate
Taifunul Khanun în Coreea de Sud. Foto: Profimedia
Publicat: 13.08.2023

Starea de urgență a fost declarată sâmbătă în nouă municipalități din estul Rusiei, după ce ploi torențiale au inundat sate în urma taifunului Khanun, au anunțat agențiile rusești citate de Reuters.

În orientul îndepărtat rusesc, o regiune situată în cea mai estică parte a Rusiei, 32 de localități au fost izolate, 543 de case și mari porțiuni de drumuri au fost inundate, a raportat agenția rusă RIA, potrivit Reuters.

Citând serviciile de urgență, aceasta a relatat că starea de urgență a fost declarată în nouă municipalități din Primorie, o regiune al cărei centru administrativ este portul Vladivostok.

Taifunului Khanun a lovit și Rusia

De asemenea, RIA a anunțat că un baraj construit pentru a limita inundațiile a fost rupt în Ussuriysk, un oraș situat la aproximativ 100 km nord de Vladivostok. Nu a oferit alte detalii.

În unele zone din regiune sunt așteptate precipitații duble față de cele obișnuite în această săptămână.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase