Home » D:News » China a înregistrat două cazuri de ciumă bubonică

China a înregistrat două cazuri de ciumă bubonică

China a înregistrat două cazuri de ciumă bubonică
Foto: Shutterstock
Publicat: 14.08.2023

Două cazuri de ciumă bubonică au fost confirmate recent într-o regiune din China.

Autoritățile din regiunea nordică Mongolia Interioară au anunțat recent că au fost confirmate două cazuri de ciumă bubonică. Oficialii chinezi au explicat că persoanele infectate sunt rudele femeii care s-a infectat pe 7 august, potrivit Reuters.

Cele două persoane infectate sunt soțul și fiica pacientei. Toate contactele apropiate au fost puse în carantină și nu au prezentat simptome, au precizat autoritățile din regiunea Mongolia Interioară.

Două cazuri de ciumă bubonică, depistate în China

Cazurile de infecție cu ciumă bubonică, o boală foarte contagioasă care se răspândește în principal prin rozătoare, sunt puține în China. Cele mai multe au fost descoperite în ultimii ani în regiunile Mongolia interioară și Ningxia din nord-vest.

Ciuma bubonică poate fi fatală dacă nu este tratată la timp, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase