Home » D:News » Oamenii revin la clasicele tablouri de tip portret și renunță încetul cu încetul la fotografiile făcute cu telefonul

Oamenii revin la clasicele tablouri de tip portret și renunță încetul cu încetul la fotografiile făcute cu telefonul

Oamenii revin la clasicele tablouri de tip portret și renunță încetul cu încetul la fotografiile făcute cu telefonul
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16.08.2023

Uşurinţa cu care se pot imortaliza în ziua de azi momentele importante cu ajutorul aparatelor foto şi al telefoanelor nu e pe placul tuturor, unii alegând o amintire ceva mai deosebită, potrivit Business Magazin.

Aceştia apelează astfel la o soluţie la care orice familie bogată apela cândva: portretele realizate clasic, în ulei pe pânză, o posibilitate care a apărut datorită internetului care a făcut accesul la artişti mai uşor, scrie Wall Street Journal.

Artiştii moderni care realizează portrete îi permit clientului să aleagă dimensiunea tabloului, precum şi stilul de pictură în funcţie de bugetul pe care-l are disponibil.

De ce sunt preferate tot mai mult portretele?

Preţul pornește de la un pic peste o mie la zeci de mii de dolari, variind, bineînţeles, şi în funcţie de cât de cunoscut este artistul.

Unul dintre motivele pentru care se comandă în ziua de azi portrete realizate de pictori îl reprezintă dorinţa de a avea ceva mai durabil, dat fiind că tablourile se pot păstra sute de ani, faţă de imaginile digitale, despre care nimeni nu ştie cât vor rezista.

Artiştii primesc comandă de portrete de animale

Pentru cele mai simple şi mai ieftine portrete ale unei persoane sau grup nu trebuie decât trimisă o fotografie artistului care o va reproduce într-un tablou, iar cele mai scumpe creaţii presupun şedinţe în care subiectul îi pozează pictorului care poate oferi sfaturi şi cu privire la decorul care este mai potrivit pentru client.

Există şi cazuri în care artiştii primesc comandă de portrete de animale, atunci când un client doreşte, de exemplu, să-i fie imortalizaţi pe pânză câinii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase