Home » D:News » 3.500 de artiști așteptați între 27 august și 24 septembrie la Festivalul Internațional George Enescu

3.500 de artiști așteptați între 27 august și 24 septembrie la Festivalul Internațional George Enescu

3.500 de artiști așteptați între 27 august și 24 septembrie la Festivalul Internațional George Enescu
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21.08.2023

3.500 de artiști vor participa între 27 august și 24 septembrie la Festivalul Internațional George Enescu, a anunțat miercuri Raluca Turcan, ministrul Culturii.

Potrivit acesteia, orchestre de renume mondial, dirijori şi solişti premiaţi vor urca pe scenele din București, la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Auditorium şi Teatrul Odeon pe parcursul a 29 de zile de festival.

„Aştept cu entuziasm să asist la concertele programate de maestrul Cristian Măcelaru, Director Artistic al Festivalului şi de neobosita echipă Artexim. Sunt convinsă că această nouă ediție va continua drumul început de la primul concert al Festivalului Enescu, susținut în 1958”, a scris pe Facebook Raluca Turcan.

Ce artiști vor participa la Festivalul George Enescu?

Ministrul anunță că la Bucureşti vor putea fi văzuți artişti precum maestrul Zubin Mehta, preşedinte de Onoare al Festivalului, Sir Simon Rattle, Yuja Wang, David Grimal sau Gautier Capuçon.

„Festivalul Enescu este un proiect strategic pentru România, un brand de ţară, motiv pentru care l-am sprijinit cu toate resursele disponibile încă din primele zile ale mandatului meu la Ministerul Culturii”, arată Raluca Turcan.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase