Home » D:News » Un zimbru, surprins în timp ce face „baie de praf” într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț

Un zimbru, surprins în timp ce face „baie de praf” într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț

Un zimbru, surprins în timp ce face „baie de praf” într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț
Credit foto: Lică Balmoj, Parcul Natural Vânători Neamț - Romsilva
Publicat: 20.08.2023

Un zimbru a fost surprins recent în timp ce făcea „o baie de praf” într-o pădure, moment surprins de angajatul Romsilva Lică Balmoj, aflat într-o acțiune de monitorizare.

„Zimbrul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele având o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea”, arată un mesaj publicat de o platformă de socializare online de către reprezentanții Romsilva.

Zimbrii au fost reintroduși în fauna României în anul 1958, la aproape două secole de la dispariția lor, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia, a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț”, au mai explicat reprezentanții Romsilva.

Parcul Natural Vânători Neamț administrează trei nuclee de zimbri

„Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Parcul are o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.”

„Parcul Natural Vânători Neamț administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.”

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase