Home » D:News » Prima furtună tropicală din ultimii 84 de ani care lovește statul american California

Prima furtună tropicală din ultimii 84 de ani care lovește statul american California

Prima furtună tropicală din ultimii 84 de ani care lovește statul american California
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22.08.2023

Autoritățile din California au luat măsuri și au cerut populației să se pregătească pentru prima furtuna tropicală care lovește statul american în ultimii 84 de ani, potrivit Sky News.

Furtuna tropicală Hilary a fost clasificată anterior ca uragan de categoria 4, dar a slăbit pe măsură ce s-a apropiat de SUA. Cel puțin o persoană a murit duminică, atunci când Hilary a lovit Mexicul.

Californienii s-au pregătit pentru prima furtună tropicală din ultimii 84 de ani. Cel puțin nouă milioane de persoane din sudul Californiei au fost avertizate privind pericolul producerii de inundații. De asemenea, experții spun că se pot produce alunecări de teren, tornade, vânturi puternice și pene de curent.

Autoritățile au rămas fără saci de nisip

Locuitorii din unele comunități au primit ordin de evacuare, în timp ce guvernatorul Gavin Newsom a instituit în sudul Californiei stare de urgență.

Autoritățile au rămas fără saci de nisip, iar rafturile supermarketurilor s-au golit deoarece locuitorii și-au făcut provizii. Complexul Disneyland și-a scurtat programul, meciurile de fotbal au fost reprogramate, iar unele plaje au fost închise în așteptarea furtunii. Luni, școlile sunt închise, amânând astfel începerea anului școlar.

Aeroporturile au anulat aproape 1.000 de zboruri

Aeroporturile din Las Vegas, San Diego și Los Angeles au anulat aproape 1.000 de zboruri duminică după-amiază, în timp ce două companii aeriene au suspendat toate zborurile către Aeroportul Internațional Ontario din sudul Californiei. Alte zeci de zboruri din întreaga Californie au fost și ele amânate.

Furtuna care se apropie a dat peste cap și protestele de la Hollywood. Sindicatul actorilor a anunțat că și-au anulat pichetările programate pentru ziua de luni.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase