Home » D:News » Două petroliere s-au ciocnit pe Canalul Suez. Anunțul făcut de autoritatea maritimă

Două petroliere s-au ciocnit pe Canalul Suez. Anunțul făcut de autoritatea maritimă

Două petroliere s-au ciocnit pe Canalul Suez. Anunțul făcut de autoritatea maritimă
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.08.2023

Traficul maritim se desfășura normal pe Canalul Suez din Egipt miercuri, 23 august, au declarat două surse de transport maritim pentru Reuters, după ce două petroliere care s-au ciocnit au fost separate.

Cele două petroliere, transportatorul de gaze naturale lichefiate (LNG) BW Lesmes, sub pavilion Singapore, și petrolierul Burri, sub pavilion Insulele Cayman, care transportă produse petroliere, s-au ciocnit pentru scurt timp în canal, a declarat miercuri dimineață compania de urmărire a navelor MarineTraffic, citând martori oculari.

Sursele nu au oferit alte detalii despre incident.

Una dintre cele mai aglomerate căi navigabile din lume

Cu toate acestea, într-o postare pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter, publicația egipteană AlQahera News l-a citat pe președintele Autorității Canalului Suez, Osama Rabie, care a declarat că o navă care s-a defectat pe cursul de navigație începea să fie remorcată, fără a oferi mai multe detalii.

Începând cu ora 5 dimineața (02:00 GMT), BW Lesmes era orientată spre nord, dar era remorcată spre sud de două remorchere, potrivit datelor de urmărire a navelor de pe Refinitiv Eikon. Între timp, nava Burri era ancorată și îndreptată spre sud la aproximativ 12 km de capătul sudic al canalului, au arătat datele.

Aproximativ 12% din comerțul mondial trece prin Canalul Suez

Un interval de timp al hărții de urmărire împărtășit de MarineTraffic a arătat că Burri s-a întors lateral și s-a ciocnit cu un BW Lesmes deja lateral la ora 20.40 GMT, înainte de a da înapoi și de a se îndrepta.

BW Group și TMS Tankers, care gestionează Burri, nu oferit reacții.

Canalul Suez este una dintre cele mai aglomerate căi navigabile din lume și cea mai scurtă rută de transport maritim între Europa și Asia.

Aproximativ 12% din comerțul mondial trece prin acest canal. În timpul vânturilor puternice din 2021, o navă uriașă, Ever Given, s-a blocat pe Canal, oprind traficul în ambele direcții timp de șase zile și perturbând comerțul mondial.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase