Home » D:News » Cât costă distrugerea stocurilor excedentare de vin din Franța?

Cât costă distrugerea stocurilor excedentare de vin din Franța?

Cât costă distrugerea stocurilor excedentare de vin din Franța?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 30.08.2023

Guvernul francez alocă 200 de milioane de euro pentru a distruge surplusul de vin și pentru a-i sprijini pe producătorii locali, potrivit BBC.

Industria de profil din Franța se confruntă cu o serie de probleme. Cererea de vin a scăzut deoarece tot mai multe persoane consumă bere artizanală. De asemenea, supraproducția și inflația afectează industria.

Cea mai mare parte din suma de 200 de milioane de euro va fi utilizată pentru a cumpăra stocurile excedentare de la producători. Ulterior, alcoolul va fi utilizat pentru a realiza dezinfectanți pentru mâini, produse de curățare și parfumuri.

Industria vinului trebuie „să privească spre viitor”

Ajutorul oferit de Guvernul Franței apare după ce UE a alocat producătorilor francezi 160 de milioane de euro. Industria vinului trebuie „să privească spre viitor, să se gândească la schimbările în rândul consumatorilor… și să se adapteze”, a declarat ministrul Agriculturii, Marc Fesneau.

Datele Comisiei Europene arată că, până în prezent, consumul de vin a scăzut cu 7% în Italia, 10% în Spania, 15% în Franța, 22% în Germania și 34% în Portugalia. Scăderea consumului s-a înregistrat în timp ce producția de vin din UE, cea mai mare zonă viticolă din lume, a crescut cu 4%.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase