Home » D:News » Peste 100 de oameni, arestați la o nuntă între persoane de același sex din Nigeria

Peste 100 de oameni, arestați la o nuntă între persoane de același sex din Nigeria

Peste 100 de oameni, arestați la o nuntă între persoane de același sex din Nigeria
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.09.2023

Peste 100 de persoane au fost arestate la o nuntă gay din Nigeria, pentru că au participat la eveniment, potrivit Insider. În Nigeria, orice persoană care participă sau instigă la o căsătorie gay riscă până la 10 ani de închisoare.

Poliția nigeriană a anunțat că a arestat peste 100 de persoane la o nuntă gay duminică seara, declarând că autoritățile vor urmări în justiție multe dintre acestea pentru că „ar fi asistat la o ceremonie între persoane de același sex„.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului din statul Delta a declarat că ofițerii au găsit cel puțin 200 de persoane care au participat la eveniment și că 67 dintre participanți sunt încă cercetați.

Mulți dintre participanți „s-au îmbrăcat în haine de femei”

Oficialii au avut o problemă cu faptul că mulți dintre participanți „s-au îmbrăcat în haine de femei”, a spus purtătorul de cuvânt citat.

Relațiile între persoane de același sex sunt ilegale în Nigeria, țara impunând pedepse de 14 ani de închisoare pentru oricine încheie un contract de căsătorie gay sau o uniune civilă. A fi martor, a ajuta și a fi complice la o căsătorie între persoane de același sex poate duce la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani.

Unii dintre cei arestați au negat că participau la o nuntă gay și au declarat că se aflau la o prezentare de modă nocturnă.

Relațiile între persoane de același sex sunt ilegale în Nigeria

Poliția susține, însă, că ofițerii au mers la evenimentul din orașul Warri, împrăștiind mulțimea și fugărind invitații. Aceștia au adăugat că oficialii au obținut imagini care arătau o ceremonie de căsătorie și festivități de nuntă care aveau loc.

Amnesty International Nigeria a condamnat arestările într-o postare pe X, fostul Twitter.

„Amnesty International cere comandamentului poliției din statul Delta din Nigeria să îi elibereze imediat pe cei peste 100 de bărbați, arestați și prezentați în fața presei, pentru că ar fi organizat căsătorii gay și să pună capăt imediat acestei vânători de vrăjitoare”, a scris organizația.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase