Home » D:News » Revoltă și anchete în Italia după ce un urs a fost împușcat la marginea unui oraș

Revoltă și anchete în Italia după ce un urs a fost împușcat la marginea unui oraș

Revoltă și anchete în Italia după ce un urs a fost împușcat la marginea unui oraș
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 04.09.2023

Un urs popular a fost împușcat mortal la marginea unui oraș din centrul Italiei. Bărbatul care a împușcat animalul susține că a deschis focul de frică. Incidentul a stârnit numeroase controverse, potrivit BBC.

Ursul, pe nume Amarena, a fost filmat la începutul acestei săptămâni în timp ce se plimba în jurul orașului San Sebastiano Dei Marsi cu cei doi pui ai săi.

Guvernatorul Marco Marsilio a spus că niciun urs în regiunea Abruzzo nu a amenințat vreodată rezidenții. De aceea, vestea uciderii animalului a reprezentat un șoc pentru numeroși locuitori.

Este „un act foarte grav împotriva întregii regiuni Abruzzo”

Uciderea nu poate fi justificată și este „un act foarte grav împotriva întregii regiuni Abruzzo, care provoacă durere și furie”, a mai spus guvernatorul.

Ministrul Mediului, Gilberto Pichetto, a vorbit despre un „episod foarte grav” și a spus că tot posibilul trebuie făcut pentru a se asigura că cei doi pui sunt protejați și rămân liberi.

Un grup de aproximativ 60 de urși pe cale de dispariție

Bărbatul care a ucis animalul a fost identificat și audiat de polițiști.

Amarena face parte dintr-un grup de aproximativ 60 de urși pe cale de dispariție care trăiesc în Parcul Național Abruzzo.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase