Home » D:News » Revoltă în Marea Britanie după ce un imam a explicat într-o predică cum să fie lapidate femeile adultere

Revoltă în Marea Britanie după ce un imam a explicat într-o predică cum să fie lapidate femeile adultere

Revoltă în Marea Britanie după ce un imam a explicat într-o predică cum să fie lapidate femeile adultere
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05.09.2023

Autoritățile britanice au blocat fonduri publice, peste două milioane de lire sterline, pentru o moschee din Birmingham, Anglia, după ce unul dintre imami a explicat într-o predică cum să fie lapidate femeile adultere.

Moscheea din Green Lane este deja cunoscută pentru opiniile sale extremiste, homofobe și misogine. Știrea a fost raportată de Daily Mail.

Într-o înregistrare video care a circulat pe rețelele de socializare, preluată și de ziarul online britanic, principalul imam al moscheii, un punct de referință pentru fundamentalismul radical, a explicat într-o predică cum se realizează corect o execuție prin lapidare (omorâre cu pietre) pentru a pedepsi femeile adultere.

Femeia găsită vinovată de adulter trebuie „îngropată până la brâu”

Videoclipul a stârnit indignare, iar autoritățile au decis să revoce o subvenție de două milioane de lire sterline destinată moscheii.

În predică, imamul Sheikh Zakaullah Saleem a explicat procedura corectă pentru o lapidare: femeia găsită vinovată de adulter, a precizat el, trebuie mai întâi „îngropată până la brâu” pentru „a-i proteja pudoarea”, și abia apoi poate începe aruncarea pietrelor, care se încheie atunci când femeia condamnată moare din cauza rănilor.

Înregistrarea video a predicii, accesibilă până de curând pe YouTube, a fost eliminată.

Același imam a îndemnat autoritățile britanice să ia măsuri legale împotriva unui profesor „vinovat” de a arăta imagini (interzise de islam) cu profetul Mahomed în clasă.

Un alt imam a justificat violul într-o predică

Un alt imam al moscheii Green Lane, Abu Mustafa Rayyan, a afirmat într-o predică că o femeie trebuie să satisfacă „nevoile sexuale” ale soțului ei ori de câte ori acesta dorește, justificând astfel și violul domestic.

Conducerea moscheii s-a apărat susținând că filmarea a fost decontextualizată și, prin urmare, discursul imamului părea înșelător, deoarece acesta „spunea întreaga poveste a sharia (legea islamică) și pedepsele aplicate femeilor”.

„El nu incita în niciun fel” la violență, a declarat un purtător de cuvânt al moscheii. „În niciun moment imamul nu a făcut apel la aplicarea legii sharia”, a adăugat purtătorul de cuvânt, „credem că a fost scos în mod deliberat din context”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase