Home » Știință » Un studiu arată că femeile spun „Te iubesc” mai târziu decât bărbații

Un studiu arată că femeile spun „Te iubesc” mai târziu decât bărbații

Un studiu arată că femeile spun „Te iubesc” mai târziu decât bărbații
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.08.2023

Femeile heterosexuale au nevoie de mai mult timp înainte să își exprime, verbal, dragostea pentru un bărbat, spre deosebire de partenerii lor. Cel puțin aceasta este concluzia unui studiu la care au participat peste 3.00 de persoane.

Este vorba despre o cercetare efectuată de experți de la Universitatea Abertay din orașul scoțian Dundee.

După analizarea răspunsurilor obținute de la 3.109 adulți participanți la sondaj, concluzia a fost aceea că bărbații spun femeilor primul „Te iubesc” după 108 zile de relație.

Femeile spun „Te iubesc” cu 15 zile mai târziu decât bărbații

La polul opus, femeile își declară dragostea față de un bărbat, după 122 de zile de relație, potrivit The Guardian, care citează Sage Journals.

Ce înseamnă această perioadă medie? Potrivit experților, cel mai probabil, acest lucru se poate traduce în faptul că un om are nevoie de o perioadă cuprinsă între trei și patru luni până când simt amenințarea unei potențiale respingeri din partea partenerului de viață. Această teamă este amplificată și de posibilitatea de a rămâne complet singur.

În lucrarea lor, cercetătorii spun că una dintre explicații ar mai fi competiția pe care o resimt bărbații, de cele mai multe ori femeile fiind cele în avantaj, deoarece ele au mai multe opțiuni de partener. Desigur, este avută în vedere și explicația potrivit căreia un om poate de atât are nevoie pentru a se îndrăgosti.

Câți oameni spun cele două cuvinte după un an de relație?

Totuși, nu este vorba despre o regulă. În cadrul studiului au fost identificați și indivizi care își declară dragostea mai devreme de trei luni de relație. O cincime dintre respondenți au mărturisit că spun cuvintele magice „Te iubesc” după una sau după două luni. De asemenea, 0.5% dintre participanții la studiu au recunoscut că spun aceste cuvinte și persoanelor pe care le-au cunoscut cu o săptămână în urmă.

La celălalt capăt al clasamentului se numără cei 8.8% dintre respondenți, care au răspuns că așteaptă chiar și șapte luni înainte de a spune cuvintele mult așteptate. De asemenea, 0.4% dintre participanți au menționat că așteaptă mai bine de un an înainte de a face acest pas.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Joe Pesci, cel mai îndrăgit mafiot de la Hollywood. „Oh, Doamne, femeile sunt perfecte. Bucurie perfectă și durere perfectă”

Cum se inversează rolurile: bărbații se epilează, iar femeile își lasă părul să crească

Cu sutien sau fără? Un studiu arată de ce femeile nu ar trebui să poarte sutien

Principalul motiv pentru care femeile și bărbații aleg să divorțeze

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase