Home » D:News » India vrea să taxeze vehiculele diesel: „Spuneți adio motorinei!”

India vrea să taxeze vehiculele diesel: „Spuneți adio motorinei!”

India vrea să taxeze vehiculele diesel: „Spuneți adio motorinei!”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 13.09.2023

Guvernul din India îi avertizează pe producătorii de automobile că vor plăti taxe mai mari pentru mașinile diesel. „Spuneți adio motorinei”, a fost mesajul unui ministru indian, potrivit Reuters.

Nitin Gadkari, ministrul indian pentru Transportul Rutier și Autostrăzi, a anunțat marți că va propune o taxă suplimentară de 10% pentru vehiculele diesel. El i-a avertizat producătorii de automobile cu privire la taxele și mai mari care vor urma pentru a-i forța să renunțe la mașinile cu motoare diesel.

Nitin Gadkari a făcut aceste comentarii în cadrul conferinței anuale a Societății Constructorilor Indieni de Automobile (SIAM) din New Delhi.

În prezent, India impune o taxă de 28%

Gadkari a spus că îi va cere ministrului de Finanțe o taxă „suplimentară de 10%” pe bunuri și servicii pentru vehiculele diesel pentru a aborda problemele legate de poluare. În prezent, India impune o taxă de 28% și se percepe o așa-numită „taxă” suplimentară în funcție de capacitatea motorului vehiculelor.

„Spuneți la revedere dieselului în curând, altfel vom crește atât de mult impozitul încât va deveni dificil pentru voi să vindeți aceste vehicule”, a declarat Gadkari.

Comentariile lui Gadkari, un „anunț-bombă”

Comentariile lui Gadkari au stârnit ample discuții în rândul specialiștilor din industria auto prezenți la conferința de la Delhi. Unii dintre participanți au descris declarația drept un „anunț-bombă” și au avertizat că implementarea măsurii ar putea avea efecte negative asupra întregii economii.

Poluarea este o problemă din ce în ce mai mare în întreaga Indie. Încercările de a limita emisiile autovehiculelor, importurile de combustibil și arderea miriștilor nu au dat rezultate palpabile.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase