Home » D:News » Un tablou al lui Vincent Van Gogh, furat în urmă cu trei ani, a fost regăsit

Un tablou al lui Vincent Van Gogh, furat în urmă cu trei ani, a fost regăsit

Un tablou al lui Vincent Van Gogh, furat în urmă cu trei ani, a fost regăsit
Credit foto: AFP/Arthur Brand/Profimedia
Publicat: 14.09.2023

Un tablou celebru pictat de Vincent Van Gogh a fost găsit și se va întoarce la muzeul unde a fost expus. Tabloul a fost furat în timpul pandemiei.

Tabloul „Grădina de primăvară” pictat de Vincent Van Gogh a fost furat dintr-un mic muzeu olandez în 2020. Anunțul privind recuperarea picturii a fost făcut recent de instituția care deține opera de artă.

„Avem o veste bună, incredibilă. Tabloul Grădina de Primăvară… s-a întors la Muzeul Groninger la trei ani și jumătate de la furt”, a anunțat muzeul prin intermediul unui comunicat, potrivit Reuters.

Tabloul datează din 1884

Tabloul, care datează din 1884, a fost furat de la Muzeul Singer Laren, la est de Amsterdam, unde fusese împrumutat pentru o expoziție.

La vremea respectivă, poliția olandeză a publicat imagini care arătau momentul în care hoții intră în Muzeul Singer Laren pe 30 martie, spărgând ușile de sticlă ale clădirii.

„Tabloul a avut de suferit, dar, la prima vedere, este în stare bună”, a mai anunțat Muzeul Groninger.

Nu se știe cum a fost furat tabloul de Van Gogh

În prezent, tabloul se află la Muzeul Van Gogh din Amsterdam și va dura săptămâni sau luni până când va fi returnat Muzeului Groninger.

Deoarece ancheta este în desfășurare, nu s-a dezvăluit cum a fost recuperat tabloul. Cert este că un detectiv de artă olandez a jucat un „rol-cheie” în întregul proces.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase