Home » D:News » Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy și fiul său, amenințați cu moartea

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy și fiul său, amenințați cu moartea

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy și fiul său, amenințați cu moartea
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22.09.2023

O anchetă privind amenințări cu moartea la adresa lui Nicolas Sarkozy și a fiului său Jean a fost deschisă recent, potrivit AFP.

„Am fost informați de o plângere depusă în această dimineață la secția XVI de poliție din Paris”, a precizat Parchetul. Declarația Parchetului confirmă o informaţie a site-ului Actu17, potrivit căruia plângerea a fost depusă de către şeful securităţii fostului preşedinte.

Potrivit Actu17, duminica trecută, sora lui Nicolas Sarkozy a fost sunată de către un necunoscut, care i-a spus că „vrea moartea lui Nicolas și Jean Sarkozy cât mai curând posibil”.

Nicolas Sarkozy așteaptă să fie judecat în noiembrie

Parchetul nu a confirmat conținutul amenințării.

Nicolas Sarkozy, în vârstă de 68 de ani, își promovează în prezent cea mai recentă carte, „Le temps des combats”.

Fostul șef de stat trebuie să fie judecat în noiembrie în apel în dosarul Bygmalion, apoi în primă instanță la începutul anului 2025, în dosarul de suspiciune a finanţării de către Libia a campaniei sale prezidenţiale din 2007. În dosarul principal, justiţia franceză îi bănuiește pe fostul preşedinte şi pe mai mulţi dintre apropiaţii săi că au încheiat un pact ilegal cu regimul dictatorului libian Muammar Al-Gaddafi, pentru a obţine un sprijin financiar în timpul campaniei sale prezidenţiale câştigătoare din 2007.

Sarkozy a contestat faptele

Nicolas Sarkozy a contestat cu fermitate faptele.

De asemenea, el ar putea fi pus în curând sub acuzare într-un nou dosar, fiind suspectat că a aprobat manevrele frauduloase întreprinse de mai mulți protagoniști pentru a-l exonera în așa-numita afacere a finanțării libiene.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase