Home » D:News » Corupție la nivel înalt în Columbia. Fiul președintelui, judecat pentru spălare de bani

Corupție la nivel înalt în Columbia. Fiul președintelui, judecat pentru spălare de bani

Corupție la nivel înalt în Columbia. Fiul președintelui, judecat pentru spălare de bani
Sursa foto: AFP/CONSEJO SUPERIOR DE LA JUDICATURA/Profimedia
Publicat: 27.09.2023

Fiul președintelui din Columbia va fi judecat, fiind acuzat de îmbogățire ilicită și de spălare de bani. Președintele susține că nu a știut despre activitățile fiului, potrivit Reuters.

Nicolas Petro, fiul președintelui din Columbia Gustavo Petro, va fi judecat într-un proces de îmbogățire ilicită și spălare de bani. Presupusele infracțiuni s-au produs în timp ce Nicolas Petro era politician în provincia Atlantico, a declarat procurorul general.

Petro a fost arestat în Barraquilla, capitala regiunii Atlantico, în iulie împreună cu fosta sa soție, Daysuris del Carmen Vasquez, care este vizată de acuzații similare.

Petro a pledat nevinovat și a anunțat că va colabora cu procurorii

În cadrul unei audieri din august, Petro a pledat nevinovat și a anunțat că va colabora cu procurorii, care îl acuză că a cumpărat proprietăți evaluate la 394.000 de dolari cu bani care nu proveneau din salariul său.

Acordul pe care Petro l-a negociat cu procurorii nu s-a încheiat deoarece anchetatorii nu au primit informații și dovezi despre implicarea altor persoane, potrivit procurorului general.

Nicolas Petro a primit bani de la traficanții de droguri

Conform acuzațiilor, Nicolas Petro a primit bani de la traficanții de droguri în schimbul includerii lor în planurile de pace ale președintelui.

Președintele a negat orice legătură cu activităților ilegale ale fiului său. Scandalul amenință să împiedice negocierile cu grupările armate din Columbia privind predarea armelor și încheierea unui tratat de pace.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase