Home » D:News » Peste 400.000 de migranți au traversat o junglă periculoasă din Panama în 2023

Peste 400.000 de migranți au traversat o junglă periculoasă din Panama în 2023

Peste 400.000 de migranți au traversat o junglă periculoasă din Panama în 2023
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.10.2023

Peste 400.000 de migranți din America Centrală și de Sud au trecut în 2023 prin Darien Gap, o porțiune periculoasă de junglă din Panama. Migranții ilegali încearcă să ajungă în SUA, iar numărul acestora s-a dublat în comparație cu anul precedent.

Datele oficiale arată că până în septembrie peste 400.000 de oameni au trecut din Columbia în Panama. Cifra de 402.300 de migranți este aproape dublă față de cea pentru întregul an 2022. În luna septembrie numărul de traversări a crescut cu o cincime față de luna precedentă.

Mai mult de jumătate din totalul de migranți sunt copii și bebeluși, a declarat Ministerul Securității din Panama, potrivit Reuters. Cei mai mulți dintre migranții care traversează această porțiune periculoasă de junglă sunt din Venezuela, Ecuador și Haiti și din alte țări, a precizat Ministerul Securității.

Panama a anunțat măsuri pentru combaterea migrației

Panama a anunțat o serie de măsuri pentru a stopa creșterea migrației. Costa Rica, o altă țară de tranzit pentru migranți, a declarat starea de urgență la începutul acestei săptămâni, iar președintele său Rodrigo Chaves a declarat că va vizita Darien Gap la începutul lunii octombrie, în încercarea de a limita criza migranților.

În luna mai, americanii au lansat o nouă strategie de descurajare a migrației ilegale, care include deportarea migranților și interzicerea reintrării în țară timp de cinci ani. Inițial, măsurile au avut efect, dar treptat numărul de migranți a început să crească din nou.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase