Home » D:News » O vedetă a telenovelelor vrea să fie președinte al Mexicului

O vedetă a telenovelelor vrea să fie președinte al Mexicului

O vedetă a telenovelelor vrea să fie președinte al Mexicului
Eduardo Verastegui. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02.10.2023

O fostă vedetă a telenovelelor a anunțat că vrea să candideze la funcția de președinte al Mexicului. Eduardo Verastegui are un mesaj conservator și spune că este prietenul lui Donald Trump, potrivit Reuters.

Actorul Eduardo Verastegui este un activist de dreapta, în vârstă de 49 de ani. În cadrul unui interviu, el a declarat că dorește să oprească avortul și traficul de persoane. De altfel, subiectul privind traficul de copii a fost utilizat într-un film în care a jucat și care a devenit un succes în SUA în acest an.

„Suntem o țară catolică guvernată de un guvern anti-catolic”, a spus el.

Trebuie să strângă aproape un milion de semnături

Verastegui nu a ocupat niciodată o funcția în administrație și nu este susținut de niciun partid politic. Totuși, el are numeroși simpatizanți din rândul celor care i-au urmărit filmele.

Pentru a se înscrie în cursa prezidențială, Verastegui trebuie să strângă aproape un milion de semnături din cel puțin 17 din totalul de 32 de state din Mexic.

Când vor fi organizate alegerile din Mexic?

„Nu cred că va putea strânge semnăturile. Știu că are mulți bani… Banii ajută, dar ai nevoie de o infrastructură politică”, a spus analistul politic Carlos Bravo.

Chiar dacă nu este cotat cu șanse, intenția de a candida a atras atenția publicului. Rămâne de văzut cum va evolua situația până anul viitor atunci când vor fi organizate alegerile din Mexic.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase