Home » D:News » Sute de persoane ar fi fost abuzate sexual de unul dintre cei mai bogați și mai puternici oameni din Japonia

Sute de persoane ar fi fost abuzate sexual de unul dintre cei mai bogați și mai puternici oameni din Japonia

Sute de persoane ar fi fost abuzate sexual de unul dintre cei mai bogați și mai puternici oameni din Japonia
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.10.2023

Peste 300 de persoane cer despăgubiri susținând că au fost abuzate sexual de cel mai important agent de talente din Japonia, Johnny Kitagawa. Cel acuzat a murit în urmă cu patru ani, potrivit BBC.

Acuzațiile împotriva lui Kitagawa, care a murit în 2019, au reapărut în martie după o investigație a BBC. Luna trecută, nepoata lui Kitagawa, Julie Fujishima, a demisionat din funcția de director al agenției care a aparținut bunicului ei după ce o anchetă a dezvăluit că abuzurile s-au întins pe șase decenii.

Agenției i s-a solicitat să despăgubească victimele.

Unul dintre cei mai bogați și mai puternici oameni din Japonia

Într-o conferință de presă organizată luni, reprezentanții agenției au declarat că 325 de persoane au solicitat despăgubiri în calitate de victime. Agenția a confirmat că 150 dintre acestea erau persoane din industria muzicală.

Pentru a-și repara reputația, agenția își va schimba numele. Totuși, mărci celebre au încetat să mai folosească talentele agenției.

Kitagawa a fost unul dintre cei mai bogați și mai puternici oameni din Japonia. Timp de decenii, el a fost responsabil pentru lansarea celor mai faimoși artiști din țară. El a negat întotdeauna acuzațiile de abuz.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase