Home » D:News » Arabia Saudită vrea să organizeze Cupa Mondială din 2034

Arabia Saudită vrea să organizeze Cupa Mondială din 2034

Arabia Saudită vrea să organizeze Cupa Mondială din 2034
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05.10.2023

Arabia Saudită a anunțat că va depune o candidatură pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, transmite Reuters.

Potrivit Federației de Fotbal din Arabia Saudită, candidatura este susținută de „experiența tot mai mare a țării în găzduirea unor evenimente fotbalistice de clasă mondială”.

Anunțul a venit la scurt timp după ce FIFA a desemnat Marocul, Spania și Portugalia drept gazde ale Cupei Mondiale din 2030, iar Uruguay, Argentina și Paraguay vor găzdui meciurile de deschidere pentru a marca centenarul turneului.

Cupa Mondială din 2034 va avea loc în Asia sau Oceania

După ce FIFA a anunțat că Cupa Mondială din 2034 va avea loc în regiunea Asia sau Oceania, președintele Confederației Asiatice de Fotbal, șeicul Salman bin Ebrahim Al Khalifa, a salutat decizia.

„Credem cu tărie că aceasta deschide calea pentru o oportunitate mai echitabilă pentru toate confederațiile de a candida și de a găzdui prestigioasa Cupă Mondială FIFA – vârful fotbalului masculin mondial„, a declarat el.

O serie de fotbaliști de top, precum Cristiano Ronaldo, Neymar și Karim Benzema, au semnat recent contracte cu cluburi din Liga Pro saudită.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase