Home » D:News » Volodimir Zelenski, mesaj pentru liderii europeni: „Mulțumită Ucrainei, soldații voștri nu luptă împotriva Rusiei”

Volodimir Zelenski, mesaj pentru liderii europeni: „Mulțumită Ucrainei, soldații voștri nu luptă împotriva Rusiei”

Volodimir Zelenski, mesaj pentru liderii europeni: „Mulțumită Ucrainei, soldații voștri nu luptă împotriva Rusiei”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.10.2023

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ținut un discurs în cadrul Summit-ului Comunității Politice Europene de la Granada, Spania. El s-a adresat liderilor europeni spunându-le că „mulțumită Ucrainei, soldații voștri nu luptă împotriva Rusiei”, potrivit Sky News.

În discursul său, Zelenski a spus că Rusia „a rănit Moldova”, a încercat să „destabilizeze Georgia” și să „rupă părți din teritoriul Ucrainei”. El a făcut apel la unitatea europeană și le-a cerut participanților să dea un semnal clar privitor la victoria Ucrainei, astfel încât războiul să nu se extindă.

„Dragi colegi, datorită Ucrainei soldații voștri nu luptă împotriva Rusiei. Sunt sigur că niciunul dintre voi nu vrea să afle cum va fi dacă NATO trebuie să se ridice pentru unul dintre voi. Trebuie să câștigăm în Ucraina, astfel încât Putin să nu extindă această agresiune”, a spus Volodimir Zelenski.

Liderii Uniunii Europene discută despre sprijinul pentru Ucraina

Joi și vineri, în orașul spaniol se desfășoară al treilea Summit al Comunităţii Politice Europene și o reuniune a Consiliului European.

Liderii Uniunii Europene discută despre sprijinul pentru Ucraina și despre reforma blocului format din 27 de națiuni. Este vorba despre lansarea unui lung proces de pregătire privind extinderea UE. Termenul limită privind pregătirea UE ar putea fi 2030.

Pe lista cu țări care doresc să intre în UE sunt Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Turcia, Kosovo și Georgia.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase