Home » D:News » Taxă de peste 100.000 de dolari pentru locuitorii din Singapore care-și doresc o mașină

Taxă de peste 100.000 de dolari pentru locuitorii din Singapore care-și doresc o mașină

Taxă de peste 100.000 de dolari pentru locuitorii din Singapore care-și doresc o mașină
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 06.10.2023

Un certificat pentru deținerea unei mașini de familie în Singapore costă peste 100.000 de dolari americani. Fără acest document, locuitorii orașului stat nu au dreptul să achiziționeze o mașină, potrivit BBC.

Certificatul valabil 10 ani a fost introdus în 1990 având scopul de a reduce numărul de mașini de pe străzi. Locuitorii din Singapore trebuie să aibă un certificat pentru a putea achiziționa un vehicul. Mașinile sunt vândute în licitații la fiecare două săptămâni, guvernul controlând astfel numărul de autoturisme.

Există diferite tipuri de certificat pentru mașini mici, motociclete și vehicule comerciale. Costurile s-au modificat în timp și recent au ajuns la un nivel record. Pentru deținerea unei mașini de familie, proprietarul trebuie să plătească 146.000 dolari singaporezi (106.619 dolari americani). Cel mai ieftin certificat costă 104.000 dolari singaporezi, iar cel mai scump ajunge la 152.000 de dolari singaporezi.

Mașinile din Singapore sunt cele mai scumpe din lume

Mașinile din Singapore sunt astfel cele mai scumpe din lume. De exemplu, o mașină Toyota Camry Hybrid costă aproximativ 250.000 de dolari singaporezi în Singapore, în preț fiind incluse certificatul și impozitele. Modelul este de aproximativ șase ori mai scump decât în SUA.

Singapore are aproximativ 5,5 milioane locuitori. Pe străzile din oraș circulă mai puțin de un milion de mașini private, potrivit statisticilor oficiale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase