Home » D:News » Un travestit din Filipine care s-a costumat în Iisus Hristos, arestat pentru obscenitate

Un travestit din Filipine care s-a costumat în Iisus Hristos, arestat pentru obscenitate

Un travestit din Filipine care s-a costumat în Iisus Hristos, arestat pentru obscenitate
Amadeus Fernando Pagente. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07.10.2023

Un travestit din Filipine a fost arestat după ce l-a interpretat pe Iisus Hristos recitând o rugăciune. El a fost acuzat de obscenitate deoarece Iisus purta barbă și spunea rugăciunea într-o variantă rock, potrivit BBC.

Înregistrarea video a spectacolului realizat de Pura Luka Vega a fost urmată de mai multe plângeri penale formulate de câteva grupuri creștine.

Tânărul de 33 de ani, al cărui nume real este Amadeus Fernando Pagente, riscă până la 12 ani de închisoare în conformitate cu legile privind obscenitatea din țara cu majoritate catolică. Aproape 80% din populația filipineză se identifică drept romano-catolică.

Pagente are și susținători

Videoclipul îl prezintă pe Pagente bărbos, îmbrăcat ca Iisus Hristos, interpretând o versiune rock a rugăciunii. Ulterior, videoclipul a fost șters de pe rețelele online.

Mai multe orașe din Filipine, inclusiv capitala Manila, l-au declarat pe Pagente „persona non grata”. Totuși, Pagente are și susținători care declară că nu se respectă libertatea de exprimare și cer eliberarea sa.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase