Home » D:News » Zeci de pisici au fost abandonate și lăsate să moară în deșert în Emiratele Arabe Unite

Zeci de pisici au fost abandonate și lăsate să moară în deșert în Emiratele Arabe Unite

Zeci de pisici au fost abandonate și lăsate să moară în deșert în Emiratele Arabe Unite
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.10.2023

Aproximativ 150 de pisici au fost abandonate, iar ulterior au fost găsite moarte în deșert, în Emiratele Arabe Unite, anunță AFP. A fost deschisă o anchetă și se oferă recompensă pentru cei care pot oferi informații despre făptaș.

Grupul pentru drepturile animalelor PETA Asia a estimat că aproximativ 150 de pisici au fost abandonate în deșert.

„PETA oferă o recompensă de 5.000 de dolari pentru orice informație care duce la arestarea și condamnarea celor care au abandonat aceste pisici în deșert. Au murit în chinuri groaznice, de sete, foame și căldură”, a declarat vicepreședintele PETA Asia, Jason Baker.

Emiratele sunt în „urmă” în ceea ce privește protecția animalelor

„Acest act de cruzime nu trebuie ascuns sub preș, așa cum se întâmplă cu multe altele”, a declarat Jason Baker, acuzând Emiratele că sunt în „urmă” în ceea ce privește protecția animalelor, în ciuda adoptării unei legi privind protecția animalelor în 2007.

În imagini apar pisici îngropate sub nisip sau care abia se țin pe picioare. AFP nu a putut să verifice imediat autenticitatea acestora.

„Soluția la problema animalelor fără adăpost este sterilizarea și adoptarea”

„Soluția la problema animalelor fără adăpost este sterilizarea și adoptarea lor în adăposturi supraaglomerate și cu lipsă de personal”, a adăugat Jason Baker.

Autoritățile din Emiratele Arabe Unite au anunțat că au deschis o „anchetă privind incidentul cu pisici abandonate” în deșert, fără a preciza data incidentului sau numărul de animale implicate. Toate „măsurile administrative și juridice” vor fi luate împotriva autorului acestui act „inuman”, au precizat acestea.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase