Home » D:News » Egiptul plănuiește să ofere ajutor umanitar în Fâșia Gaza

Egiptul plănuiește să ofere ajutor umanitar în Fâșia Gaza

Egiptul plănuiește să ofere ajutor umanitar în Fâșia Gaza
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.10.2023

Egiptul discută cu mai multe țări planuri de a oferi ajutor umanitar în Gaza în condițiile unei încetări limitate a focului, anunță surse de securitate, potrivit Reuters.

Egiptul a discutat cu SUA și cu alte țări planuri de a furniza ajutor umanitar pentru Fâșia Gaza, au declarat miercuri două surse egiptene din domeniul securității.

Ajutorul ar urma să fie trimis prin punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Gaza și Peninsula Sinai din Egipt, au explicat sursele.

Israelul și Egiptul mențin o blocadă asupra Fâșiei Gaza din 2007

Qatar și Turcia au fost implicate în discuții, au mai spus sursele.

Punctul de trecere Rafah, care este principalul punct de ieșire din Gaza, este închis de marți din cauza bombardamentelor.

Israelul și Egiptul mențin o blocadă asupra Fâșiei Gaza din 2007, iar autoritățile egiptene controlează strict accesul prin Rafah, închizând uneori punctul de trecere pentru perioade de timp.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase