Home » D:News » O femeie în vârstă de 104 ani a sărit cu parașuta, a doborât un record și apoi a murit

O femeie în vârstă de 104 ani a sărit cu parașuta, a doborât un record și apoi a murit

O femeie în vârstă de 104 ani a sărit cu parașuta, a doborât un record și apoi a murit
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.10.2023

O femeie în vârstă de 104 ani din Chicago a murit la câteva zile după ce a făcut un salt cu parașuta care ar putea să o înscrie în Cartea Recordurilor, notează AP.

La începutul lunii octombrie, femeia a sărit cu parașuta, iar asta i-ar fi putut aduce un certificat Guinness Book drept cel ai longeviv om care a sărit, vreodată, cu parașuta.

Nu a apucat, însă, să îl obțină, deoarece a murit în somn la centrul de bătrâni Brookdale Lake View din Chicago, o săptămână mai târziu.

Dorothy Hoffner a sărit dintr-un avion de la 4.100 de metri

Sursa citată relatează că femeia aflată la o vârstă considerabilă voia să fie poreclită de îngrijitorul său cu apelativul de „bunica” și avea o energie care nu îi arăta vârsta.

Pe 1 octombrie, Dorothy Hoffner a făcut un salt cu parașuta în tandem care ar putea să o înscrie în cartea recordurilor ca fiind cea mai în vârstă parașutistă din lume. Ea a sărit dintr-un avion de la 4.100 de metri la Skydive Chicago din Ottawa, Illinois. „Vârsta este doar un număr”, declara Hoffner în fața unei mulțimi care o admira, la câteva momente după aterizare.

Nu a fost prima dată când a sărit din avion – acest lucru s-a întâmplat când avea și 100 de ani.

Cea mai bătrână parașutistă din lume

Un prieten apropiat al vârstnicei, Joe Conant, a declarat că lucrează la documente pentru a se asigura că Guinness World Records o certifică pe Hoffner ca fiind cea mai bătrână parașutistă din lume, dar se așteaptă ca acest lucru să dureze ceva timp.

Actualul record a fost stabilit în mai 2022 de Linnéa Ingegärd Larsson, în vârstă de 103 ani, din Suedia.

Hoffner a lucrat timp de peste patru decenii ca operator de telefonie și s-a pensionat în urmă cu 43 de ani. Nu s-a căsătorit niciodată.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase