Home » D:News » O jurnalistă din Australia a fost eliberată dintr-o închisoare din China după trei ani

O jurnalistă din Australia a fost eliberată dintr-o închisoare din China după trei ani

O jurnalistă din Australia a fost eliberată dintr-o închisoare din China după trei ani
Jurnalista Cheng Lei. Sursa foto: AFP/AUSTRALIAN DEPARTMENT OF FOREIGN AFFAIRS AND TRADE/SARAH HODGES/Profimedia
Publicat: 12.10.2023

Cheng Lei, jurnalistă australiană, a fost eliberată din închisoarea chineză în care a fost ținută timp de trei ani, informează Le Figaro.

Jurnalista australiană Cheng Lei, ținută în detenție în China timp de peste trei ani, a fost eliberată, a anunțat miercuri prim-ministrul australian Anthony Albanese, adăugând că acum ea s-a întors la Melbourne.

Jurnalista a emigrat, în copilărie, din China în Australia. Atunci când s-a întors înapoi acasă, a fost angajată la o televiziune de stat chineză.

Jurnalista este „încântată” că s-a întors în Australia

Stilul său direct și modul în care se raporta la conducerea comunistă a țării a influențat decizia autorităților chineze de a o condamna la închisoare pentru „activităţi criminale care pun în pericol siguranţa naţională”, conform AFP.

„Poporul australian dorea cu ardoare ca Cheng Lei să fie din nou alături de copiii săi”, a declarat Anthony Albanese, adăugând că jurnalista era „încântată” că s-a întors în Australia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase