Home » D:News » Doi frați ucraineni ar fi ajutat Rusia în cel mai devastator atac de până acum din Ucraina

Doi frați ucraineni ar fi ajutat Rusia în cel mai devastator atac de până acum din Ucraina

Doi frați ucraineni ar fi ajutat Rusia în cel mai devastator atac de până acum din Ucraina
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.10.2023

Doi frați ucraineni sunt acuzați că au ajutat Rusia în organizarea atacului asupra unei cafenele dintr-un sat din regiunea Harkov. 55 de ucraineni care participau la o ceremonie funerară au fost uciși.

Doi săteni ucraineni au fost acuzați că au ajutat la organizarea de la distanță a unui atac cu rachete asupra satului ucrainean Hroza. Atacul a avut loc pe 5 octombrie. O rachetă rusească a lovit o cafenea în care era organizată o ceremonie funerară.

Recent, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că cei doi suspecți au lucrat pentru autoritățile ruse în perioada în care Moscova a controlat satul, potrivit Sky News. Apoi, bărbații au fugit în Rusia cu puțin timp înainte ca Ucraina să recâștige controlul asupra satului, în septembrie anul trecut.

Cel mai devastator atac asupra Ucrainei din 2023

SBU mai susține că bărbații au continuat să lucreze pentru ruși prin construirea unei rețele de informatori în Ucraina. Potrivit SBU, frații au început să strângă informații despre priveghiul din Hroza cu câteva zile înainte de atac.

„Sub pretextul unor conversații prietenești, trădătorii au cerut oamenilor informații despre desfășurarea forțelor de apărare și despre evenimentele din regiune”, a transmis SBU.

Acesta a fost cel mai devastator atac asupra Ucrainei din 2023 și unul dintre cele mai grave de la începutul războiului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase