Home » D:News » Președintele Joe Biden a reiterat sprijinul „neclintit” al SUA pentru Israel

Președintele Joe Biden a reiterat sprijinul „neclintit” al SUA pentru Israel

Președintele Joe Biden a reiterat sprijinul „neclintit” al SUA pentru Israel
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.10.2023

Președintele Joe Biden a vorbit cu prim-ministrul Netanyahu pentru a reitera sprijinul „neclintit” al SUA pentru Israel. Biden l-a pus la curent pe Netanyahu cu privire la sprijinul militar al SUA și a reiterat avertismentul său împotriva oricărei persoane care încearcă extinderea conflictului.

Președintele SUA, Joe Biden, a discutat cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, despre coordonarea Statelor Unite cu Organizația Națiunilor Unite, Egipt, Iordania, Israel și alte state din regiune pentru a se asigura că civilii nevinovați au acces la apă, alimente și asistență medicală. Președintele Biden și-a afirmat sprijinul pentru toate eforturile de protejare a civililor.

Pe măsură ce ies la iveală mai multe informații despre atrocitățile comise de Hamas în ultima săptămână, președintele Biden a reiterat necesitatea ca toate țările să condamne fără echivoc Hamas ca organizație teroristă care nu reprezintă aspirațiile poporului palestinian.

Șeful Pentagonului a discutat cu ministrul israelian al Apărării

Pe de altă parte, șeful Pentagonului a discutat cu ministrul israelian al Apărării, subliniind importanța respectării „dreptului războiului” în legătură cu agravarea crizei umanitare din Gaza.

Conversația a avut loc pe fondul rapoartelor din presa israeliană despre o viitoare operațiune la sol în Fâșia Gaza. Haaretz a scris seara că „batalioane cu soldați ai armatei israeliene sunt dislocate în toată țara și sunt gata să mărească nivelul de pregătire a trupelor pentru următoarele faze ale războiului, cu accent pe o operațiune terestră semnificativă”.

Potrivit unui comunicat al Pentagonului, secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III, a discutat cu ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, în urma vizitei sale de ieri în Israel. În timpul convorbirii, secretarul a vorbit, pe lângă „importanța respectării dreptului războiului”, și despre „obligațiile de protecție a civililor, și a abordării crizei umanitare din ce în ce mai grave din Gaza”.

O pace cuprinzătoare și stabilitate regională

Secretarul a reiterat, de asemenea, că prezența sporită în regiune ar trebui „să arate clar angajamentul său de a descuraja orice stat sau actor non-statal care încearcă să escaladeze acest război”.

Și președintele Emiratelor Arabe Unite, Mohamed bin Zayed Al Nahyanm a discutat cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken despre protecția civililor și despre coridoarele umanitare urgente către Gaza, potrivit WAM, postul de știri de stat din EAU. Ambii lideri au subliniat urgența furnizării ajutor uluimedical și ajutorului de urgență, făcând în același timp apel la încetarea imediată a ostilităților, a adăugat WAM.

De asemenea, ei au discutat despre eforturile diplomatice de a preveni o escaladare suplimentară în regiune și și-au reiterat angajamentul de a realiza o pace cuprinzătoare și stabilitate regională.

Tags:
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase