Home » D:News » Rolls-Royce concediază 2.500 de angajaţi din toată lumea

Rolls-Royce concediază 2.500 de angajaţi din toată lumea

Rolls-Royce concediază 2.500 de angajaţi din toată lumea
Un model Rolls-Royce Phantom V din 1962. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19.10.2023

Rolls-Royce Holdings Plc intenţionează să elimine până la 2.500 de posturi la nivel mondial şi va raţionaliza operaţiunile, punând în aplicare cele mai drastice reduceri de personal de până acum sub conducerea directorului general Tufan Erginbilgic, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Reducerile vor viza între 2.000 şi 2.500 de angajaţi, adică aproximativ 6% din personalul global, a precizat compania într-o declaraţie de reglementare. Ca parte a revizuirii corporative, directorul de tehnologie Grazia Vittadini va părăsi compania în luna aprilie a anului viitor, a precizat Rolls-Royce. Vittadini se află în această funcţie din noiembrie 2021.

Erginbilgic continuă eforturile de redresare în interiorul companiei, după ce a schimbat deja unele poziţii cheie de conducere, inclusiv şeful filialei de motoare civile. Afacerile de inginerie, tehnologie şi siguranţă vor fi unificate şi vor fi conduse de Simon Burr, un manager senior la filiala aerospaţială civilă, care se alătură echipei executive ca parte a schimbării, a declarat compania.

„Toate aceste schimbări viitoare par destul de evidente”

„Toate aceste schimbări viitoare par destul de evidente. Este surprinzător faptul că abia acum începe să se vorbească serios despre ele”, a declarat Nick Cunningham, analist la Agency Partners, în legătură cu schimbările anunţate.

După ce s-a alăturat companiei Rolls-Royce de la BP Plc, Erginbilgic a adus consultanţi care să îl sfătuiască cu privire la eficientizarea organizaţiei. Rolls produce motoare pentru cele mai mari avioane comerciale şi câştigă bani pe baza orelor de utilizare a acestora.

Rolls-Royce a crescut cu până la 2,3%, la 218,4 pence, în tranzacţiile de la Londra. Acţiunile Rolls reprezintă cea mai bună performanţă a indicelui FTSE 100 în acest an.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase