Home » D:News » Test de zbor înainte de misiunea cu astronauți a Indiei din 2025

Test de zbor înainte de misiunea cu astronauți a Indiei din 2025

Test de zbor înainte de misiunea cu astronauți a Indiei din 2025
Sursa foto: ISRO/Profimedia
Publicat: 21.10.2023

Agenția indiană de cercetare spațială a efectuat primul dintr-o serie de teste cheie înainte de misiunea planificată de a duce astronauți în spațiu în 2025.

Sonda spațială Gaganyaan a fost lansată sâmbătă, la ora locală 10:00 (7:30 ora României) din Sriharikota. Lansarea a fost programată inițial pentru ora locală 8:00 dar a fost amânată cu cinci secunde înainte că racheta să decoleze din cauza unei defecțiuni de moment.

Testul a fost conceput pentru a demonstra dacă echipajul poate ieși în siguranță din rachetă în cazul în care aceasta funcționează defectuos.

Dacă testul va avea succes, va deschide calea pentru alte misiuni fără pilot, inclusiv trimiterea unui robot în spațiu anul viitor.

Misiunea cu astronauți pe orbita Pământului va avea loc în 2025

Trimiterea unei misiuni cu trei astronauți pe orbita joasă a Pământului va avea loc în 2025 după finalizarea cu succes a tuturor testelor.

Planul Indiei este să trimită astronauții pe orbită și să-i aducă înapoi pe pământ după trei zile. Dacă va reuși, India va deveni a patra țară care trimite un om în spațiu după Uniunea Sovietică, SUA și China.

India a scris istorie la polul sudic al Lunii

India încearcă să devină un jucător important în explorarea spațiului. Pe 23 august, a făcut istorie devenind prima țară care a reușit să aselenizeze lângă polul sudic al Lunii.

Câteva săptămâni mai târziu, India a lansat Aditya-L1, prima sa misiune de observare a Soarelui. Acesta va călători 1,5 milioane de km și va ajunge la locul prevăzut la mijlocul lunii ianuarie, a anunțat agenția spațială din India.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase